dinsdag, juli 08, 2008

Container (2)

Lang verwacht, (niet zo) stil afgewacht, nooit (meer) gedacht, toch (eindelijk) gekomen....Afgelopen vrijdagmiddag was het dan eindelijk zover: onze dozen uit Aruba werden thuis bezorgd!
Na een hele reis (via Aruba naar Costa Rica, vervolgens met de boot naar Antwerpen en daarna via de weg en de vrachtwagen naar Rotterdam) konden we eindelijk, eindelijk, eindelijk onze eigen spulletjes weer verwelkomen....Heerlijk om alles weer in redelijk staat terug te zien!

Aangezien we eind mei alleen met ieder een koffer op Schiphol landden, is het erg fijn om nu weer de beschikking te hebben over de meest 'normale' dingen, zoals een strijkijzer, de fietsen, (voldoende) handdoeken, glazen, keukengerei, kleding (enz.). We zijn de afgelopen weken goed doorgekomen omdat we het een en ander hebben kunnen lenen (waarvoor hartelijk dank), maar het is toch erg fijn om weer je eigen spullen te kunnen gebruiken!

Totaal hadden we 43 colli en een auto, dus vrijdag overheerste alleen nog maar de chaos. De afgelopen dagen hebben we gebruikt om de eerste dozen uit te pakken. De chaos wordt gelukkig langzamerhand steeds minder, maar we kijken erg uit naar dit weekend wanneer we de laatste hand aan de zolder(verbouwing) gaan leggen en we echt kunnen gaan opruimen en onze kasten opnieuw kunnen gaan indelen, enzovoorts.
Onze auto hopen we begin volgende week weer te kunnen gebruiken, wanneer hij door de RDW is goedgekeurd. Hiervoor hebben we al vijf weken geleden een afspraak gemaakt (hoezo Arubaanse praktijken?) dus hopelijk lukt het om alles in een dag rond te krijgen.

Al met al hebben hebben onze spullen er weer twee maanden over gedaan om de oceaan over te steken (net zoals op de heenreis). Gezien de ervaringen van Marco's collega's en de ervaringen van het verhuisbedrijf (die we natuurlijk met een korreltje zout nemen) hebben we beide keren aardig pech gehad wat betreft de duur van de overtocht. Nu alles bijna achter de rug is, zijn we erg blij dat beide keren alle spullen zo goed als onbeschadigd over zijn gekomen...dan zetten we ons 'geluk' (waar hopelijk nog behoorlijk veel van is overgebleven) liever in voor andere dingen ;-)