woensdag, juni 11, 2008

Container

Vanmiddag ontvingen we een minder prettig bericht....in tegenstelling tot wat schriftelijk bevestigd was, bleek onze container niet op de boot te zitten die vandaag in Nl aangekomen is. Gelukkig betekende dit niet dat onze container onderweg overboord geslagen was (even afklopppen, want hij is er nog niet), maar dat hij wederom onderweg ergens gestrand is. Deze keer niet in Kingstown (zoals op de heenweg) maar in Costa Rica.

Een week nadat wij de container hadden laten inpakken, zou hij voor transport op een direct schip naar NL geplaatst zijn. De Nederlandse vervoerder heeft dit gecheckt en hier ook extra voor betaald. Wij waren hier erg blij mee omdat we wisten dat er al drie weken diverse containers voor NL op de kade in Oranjestad stonden te wachten.
Naar nu blijkt, heeft onze container ook nog twee weken op de kade staan wachten (in de brandende tropische zon, dus stel je voor wat dat met je spullen in de container doet....) en is vervolgens tijdens transport op een schip naar Costa Rica overgeplaatst. De reden van het overladen van onze deze container was 'ruimtegebrek op de boot'. Een bijzondere reden!

Zowel de reder op Aruba als de verhuizer in NL hebben hier geen melding van ontvangen en zodoende kwamen ze er vanmiddag pas bij het uitladen van de boot achter dat onze container niet op de boot zat.....een erg vervelende zaak, zeker omdat de levering van onze spullen nu zeker drie weken vertraging oploopt en ik tegen die tijd als hoogzwangere mijn dozen kan gaan staan uitpakken. Geen prettig vooruitzicht plus dat we in die tussentijd zonder de spullen uit de container (onder andere de auto) moeten zien te leven.

Het spreekt voor zich dat wij tot nu toe hebben wij niet tevreden zijn met deze Nederlandse verhuizer. Op de heenweg hebben onze spullen er twee maanden overgedaan en zoals het er nu naar uitziet, gaan ze dat deze keer zeker evenaren! Heel jammer, maar voor ons nu even niets meer aan te doen. Er zit dus niets anders op dan gewoon de Arubaanse instelling vast te houden, hopen op een goede en snelle afloop en ondertussen met de verhuizer overleggen over een voor alle partijen goede en bevredigende oplossing.