maandag, augustus 11, 2008

Olympische Spelen

Tijdens de openingsceremonie hadden veel mensen het waarschijnlijk al gezien: ook Aruba neemt deel aan de Olympische Spelen! De sporters die namens Aruba uitkomen, liepen achter hun eigen vlag, geheel onafahankelijk van Nederland. Aruba is tenslotte een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden dus is het niet meer dan logisch dat zij zich ook tijdens de Olympische Spelen als zodanig presenteren.

De Olympische Spelen leven aardig op Aruba. Dit wordt veroorzaakt door de inspanningen van een zeer actief Arubaans IOC-lid, dat als discuswerpster een aantal jaar geleden aan de Olympische Spelen heeft deelgenomen. Deze mevrouw is op Aruba erg bekend, kom je regelmatig op de luchthaven tegen en omdat zij zo'n VIP is, mag zij op de luchthaven zo overal doorlopen.

Helaas heeft Aruba geen medaille gehaald. Het leek er even op dat de Nederlandse Antillen in de vorm van de sprinter Martina een zilveren medaille hadden behaald, maar helaas werd die medaille hem een paar uur na de race afgenomen omdat hij op de lijn van zijn baan had gelopen...heel erg jammer van zo'n goede prestatie! Hopelijk heeft hij over 4 jaar meer geluk.